Srovnávací tržní analýza se sestavuje na základě reálně prodaných a do katastru zapsaných nemovitostí v bezprostředním okolí, s přihlédnutím k typu vlastnictví, lokalitě, umístění v domě, stavu, dispozici, ale i kladům či záporům (vadám) bytové jednotky nebo nemovitosti. Dále pak porovnání konkurenčních nabídek srovnatelných nemovitostí a vyhodnocení cen reálných a takzvaných cen nabídkových.

Je Vaše nemovitost správně zapsaná do katastru nemovitostí? Odpovídají vlastnické podíly skutečnému stavu? Jsou m2 zapsané na katastru shodné s tím, co plánujete prodat? Máte zajištěnou přístupovou cestu? Je vše dostavené zkolaudované? Je pozemek pod Vaším bytovým domem také Váš, nebo pronajatý? Prodáváte s bytovou jednotkou i případná práva na nebytové prostory v domě? Máte nabývací titul? List vlastnictví? Neváznou na nemovitosti práva třetích osob – věcné břemeno, zástavní právo smluvní, nájemní smlouva, pacht? Máte veškerou potřebnou dokumentaci, evidenční list, prohlášení vlastníka, průkaz energetické náročnosti budovy s energetickou třídou Vašeho domu, kolaudační rozhodnutí, stavební dokumentaci? Víte, kolik má Vaše SVJ naspořeno ve fondu oprav a jaké další investice plánuje? Máte k dispozici zápisy z posledních schůzí? Nepíše se v nich něco, co by mohlo Váš prodej znehodnocovat? Nechali jste vypracovat technickou zprávu nemovitosti? Nejsou ve Vašem domě vady, kvůli kterým by po Vás kupující v budoucnu žádal finanční kompenzaci? To vše pro Vás zkontrolujeme, zajistíme a případné nesrovnalosti pomůžeme napravit, tak aby nic nebránilo prodeji, financovaní bankou kupujícího, převodu na katastru nemovitostí a především Vašemu klidnému spánku.

Každá nemovitost je jiná, ale cíl je vždy stejný. Představit Váš byt, dům, či chatu v tom „nejlepším světle“, a to co nejširšímu okruhu zájemců. Jsou nemovitosti, kde stačí jen uložit všechny osobní věci, poklidit, rozsvítit a může přijet fotograf. Pak jsou nemovitosti, kde již nikdo nebydlí, jsou nepoužívané a je potřeba vše vyklidit, odvézt do sběrného dvora, vymalovat a vyčistit. A jak si zájemci představí svůj nový život ve zcela prázdné nemovitosti? Jednoduše. Dočasně vybavíme prostory vkusným zařízením odpovídajícím současným trendům moderního bydlení příp. potřebného stylu. Jedině tak probudíme v zájemcích emoce, představivost a touhu po vlastním zařízení kupované nemovitosti. Home Staging je vhodný pro všechny typy nemovitostí. Veškeré vybavení, nábytek, obrazy, bytové doplňky, dekorace ad. jsou v našem vlastnictví a zůstávají naaranžované po celou dobu prodeje. Zájemce o prohlídku proto vejde do nemovitosti, kterou uvidí přesně tak, jak ji zná z fotografií, a pozitivní emoce se tím posílí.

Do úspěšného prodeje investujeme již na počátku. Jakmile je nemovitost připravena, přichází realitní fotograf, profesionální kameraman, natáčí se 3D virtuální prohlídka a zhotovuje se 3D plánek s výměrami místností. Důvod je zásadní, všechny tyto nástroje pomohou zaujmout větší počet zájemců, které dále prověříme. Vybereme ty, kteří mají o Vaší nemovitosti dostatek informací, mohou si ji dovolit a jejich zájem je seriózní. Takzvané realitní turisty, kteří se jen chtějí podívat a nemají ani zajištěné prostředky pro financovaní koupě, dokážeme včas odhalit a do Vašeho soukromí dále nevpustit. V průběhu prodeje se kromě standardní webové inzerce osvědčila placená propagace na sociálních a profesních sítích – Facebook, Instagram, Youtube či Linked-IN.

Při prodeji často jednáme s makléři, kteří mají podobné nemovitosti té Vaší, a pro jejich klienty by Vaše nemovitost mohla být vhodná. Partnery jsou nám také makléři či relokační agentury, které nemovitosti pro své české i zahraniční klienty vyhledávají. Velmi dobře k takovéto spolupráci slouží takzvané dny otevřených dveří, kdy se připravíme na celodenní prohlídkový den. Všichni mluvíme plynule anglicky, proto jsou i zahraniční klienti vždy potěšeni, že se dozví vše potřebné, a tím se opět rozšíří okruh potenciálních kupců.

Jakmile Vám představíme vhodného kupce, který je připravený a schopný zaplatit požadovanou kupní cenu, zajistíme vážnost jeho zájmu podpisem rezervační smlouvy, která zajistí oběma stranám jistotu serióznosti dalších postupů a jednání vedoucím k uzavření kupní smlouvy. V takové chvíli začínáme jednat s hypotečním poradcem kupujícího, jsme k dispozici odhadci financující banky a dodáváme obsáhlou požadovanou dokumentaci. V této fázi již advokát se specializací na realitní právo připravuje smluvní dokumentaci v podobě kupní smlouvy, úschovní smlouvy, návrhu na vklad atd. Vždy záleží na typu prodávané nemovitosti, jejím případným zatížením hypotečním úvěrem, či jiným právem třetích osob, například věcným břemenem, a dále na formě úhrady kupní ceny. O tom všem Vás informujeme v ten správný čas, abyste věděli, ve které fázi se nacházíme, ale vše je dále v našich rukách. Dále pokračujeme podpisem kupní smlouvy, smlouvy o úschově, případně zástavní smlouvy financující bance, návrhy na vklad. Tato fáze je po dlouhých týdnech uzavřena převodem a zápisem do katastru nemovitostí, kupní cenou složenou na Váš účet, předáním nemovitosti s připraveným protokolem, ukončením Vašich odběratelských smluv a převodem vody, elektřiny a plynu na nové majitele.

Dbáme na prověření právních vad, například v podobě ověření práva podnájmu u družstevních bytů. U osobních bytů prověřujeme práva k bytové jednotce, formu, jakou je zapsaná do katastru nemovitostí, přesnou velikost jednotky, kontrolu evidenčního listu. Upozorňujeme pronajímatele například na to, že nájemníkovi nelze účtovat fond oprav a pokud tak činí, může tento požadovat platby v plné výši zpět i po mnoha letech. Nájemníky prověříme z hlediska zaměstnání, důvodu odchodu ze současného nájmu a bezdlužnosti. Naše služby obsahují vše od přípravy bytu formou Home Staging, profesionálního fotografa, virtuální 3D prohlídky až po promo video na sociálních sítích, pro zaujmutí většího množství zájemců, ze kterého lze lépe vybrat. Dále nájemní smlouvu dle nového občanského zákoníku, předání bytu s protokolem, ve kterém je popsané vybavení a stav bytu včetně fotodokumentace a v neposlední řadě převod energií na nájemníka. Jsme Vám k dispozici po celou dobu trvání nájmu pro případnou komunikaci s nájemníkem, řešení vyúčtování, kontrolu bytu, kontrolu termínu prodloužení nájmu o další rok, či řešení čehokoliv s nájmem souvisejícího. Zajistíme Vám včasný pronájem, abyste ze své nemovitosti získali maximum.

Potřebujete pomoci?

Odhad nemovitosti